Powered by:Proticaret
Organik gıda - Mandıram : Mandıram
tarihce
ORGANİK GIDA

Organik gıda, en basit anlatımıyla tarım ürününün işlenmesinde, yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal madde kullanılmayışıdır.

Bunun yanında genetiği değiştirilmemiş ürünler de bu isimle anılır. 2011 Yılın da Transparency Market Research tarafından yapılan uluslararası bir araştırmaya göre; sanayileşmiş ülkelerde her insan yılda yaklaşık olarak 7 kg katkı maddesi tüketiyor. Bu tüketimin günümüz de 12 kg seviyelerinde olduğu ön görülmektedir. Gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için kullanılan bu katkı maddeleri insan genetiğine zarar vermekte ve sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Organik gıda ürünlerinin üretimin de hiçbir tarım ilacı ve yapay ürün kullanılmaz. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı nesiller için organik gıda tüketimini öneriyor ve MANDIRAM olarak bunun için çalışıyoruz.